Tearex Yoga

5 yoga mats που θα λατρέψεις

5 Yoga Mats Που θα Λατρέψεις

Είτε κάνεις πρακτική στο σπίτι, είτε σε κάποιο studio, σίγουρα έχεις καταλάβει πόσο σημαντική είναι η «χημεία» με το στρώμα σου. Το στρώμα γιόγκα που χρησιμοποιείς μπορεί να δυσκολέψει τη πρακτική σου ή να την αναβαθμίσει.

Παρακάτω θα βρεις, προτάσεις με τα αγαπημένα μου yoga mats, όπως προέκυψαν μέσα από την προσωπική μου εμπειρία και έρευνα. Ακόμα θα βρεις στο τέλος του άρθρου QUIZ που θα κάνει την επιλογή σου λίγο πιο εύκολη.

Διάβασε επίσης: Στρώμα Yoga Πώς να διαλέξεις!

Κάθε πρόταση συνοδεύεται από το αντίστοιχο link, από όπου μπορείτε να κάνετε απευθείας την παραγγελία σας. Προτίμησα να στηρίξω με τις επιλογές μου ελληνικά site, αξιόπιστα, που προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής.

**ταξινόμηση σε αύξουσα σειρά, με βάση την τιμή και όχι την προτίμηση** 

Niyamas: Στρώμα Γιόγκα Eco Nama

  • Τιμή: 28€
  • Χρώματα: γκρι, μπλε
  • Διαστάσεις: Μήκος 180cm x Πλάτος 60cm x Πάχος 4mm
NIYAMAS ECO NAMA: GRAY

Οικολογικό στρώμα NIYAMAS ECO NAMA, κατασκευάζεται στη Γερμανία από 50% ανακυκλωμένα υλικά. Με ιδανικό πάχος 4mm για γείωση και καλή ισορροπία και βάρος μόλις 1kg είναι ιδανική επιλογή για ταξίδια μιας και μεταφέρεται παντού.

Είναι ανθεκτικό στο πλύσιμο στο πλυντήριο σε χαμηλή θερμοκρασία, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα εύχρηστο.

Bonus: Σε πιστοποιημένους δασκάλους yoga ή pilates η εταιρεία Niyamas παρέχει ειδική έκπτωση 20% !!

Salachi: Στρώμα Yoga από Κάνναβη

  • Τιμή: 35€
  • Χρώματα: μπεζ, πράσινο, μαύρο, τιρκουάζ, σκούρο καφέ
  • Διαστάσεις: Μήκος 183cm x Πλάτος 61cm x Πάχος 5mm
Salachi Yoga Mat: Nude BEIGE

Το 100% φιλικό προς το περιβάλλον στρωματάκι γιόγκα, από την ελληνική εταιρεία Salachi, oμολογώ πως είναι ένα από τα δικά μου αγαπημένα. Φτιαγμένο από κάνναβη και TPE είναι ένα στρώμα διπλής όψης. Η λίγο τραχιά υφή του ματ σε γειώνει σε κάθε θέση και φέρνει την προσοχή σου στις αισθήσεις, ενώ η πιο μαλακή πλευρά του είναι τέλεια αν θες κάτι πιο απαλό. Εσύ διαλέγεις.

Είναι ένα στρώμα για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν, σε προσιτή τιμή και με αγάπη προς το περιβάλλον, χωρίς τοξικές ουσίες.

Niyamas: Στρώμα Φελλού Eco Cork Atma 

  • Τιμή: 69€
  • Χρώμα: φελλού
  • Διαστάσεις: Μήκος 183cm x Πλάτος 61cm x Πάχος 4mm

Ακόμα ένα στρώμα από την ελληνική εταιρεία Niyamas, αυτή τη φορά φτιαγμένο από φυσικό φλοιό φελλόδεντρου, υλικό πλήρως ανακυκλώσιμο και βιοδιασπώμενο. Προσωπικά αγαπώ τα στρωματάκια που είναι φτιαγμένα από φελλό. Είναι οικολογικά, δεν έχουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά πλαστικού και αν ξέρεις να τα φροντίζεις είναι και ανθεκτικά. Ο φελλός από μόνος του είναι ιδιαίτερα αντιολισθητικό υλικό, αλλά ειδικά το στρώμα Niyamas Eco cork Atma παρέχει εγγύηση υψηλής ποιότητας, με ενισχυμένη επιφάνεια για στήριξη και σταθερότητα. Με αυτό το στρώμα ετοιμάσου να αναβαθμίσεις την πρακτική σου!

Bonus: Σε πιστοποιημένους δασκάλους yoga ή pilates η εταιρεία Niyamas παρέχει ειδική έκπτωση 20% !!

Extra Bonus: Το στρώμα έρχεται με ΔΩΡΟ Ιμάντα Μεταφοράς και Ζώνη Γιόγκα.

JadeYoga: Στρώμα Γιόγκα Harmony

  • Τιμή: 80€
  • Χρώματα: μαύρο, κόκκινο, μπλε, γκρι, λαχανί, γαλάζιο, χακί, μωβ, πορτοκαλί, φούξια
  • Διαστάσεις: Μήκος 173cm x Πλάτος 61cm x Πάχος 5mm
jadeyoga-harmony-mat-tearexyoga

Το στρώμα ανήκει στη διεθνούς φήμης μάρκα, Jade Yoga, με οικολογικά προϊόντα και περιβαλλοντική δράση. Η συγκεκριμένη σειρά στρωμάτων “Harmony” είναι γνωστή για το πολύ καλό αντιολισθητικό κράτημα που προσφέρει. To στρωματάκι είναι φτιαγμένο από φυσικό καουτσούκ, υλικό φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ δεν περιέχει PVC ή άλλης μορφής συνθετικό λάστιχο. Το φυσικό καουτσούκ, εκτός από οικολογικό, μπορεί και απορροφά τον ιδρώτα, προσφέροντας μέγιστη σταθερότητα, ακόμη και στα πιο απαιτητικά μαθήματα.

Το συγκεκριμένο στρώμα βγαίνει και σε μεγαλύτερο μήκος, αν νιώθεις πως τα 173cm είναι λίγα. Βρες το εδώ.

Η JadeYoga στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της δράσης, συνεργάζεται με το «Δέντρα για το Μέλλον» και φυτεύει ένα δέντρο για κάθε στρώμα που αγοράζεται.

Manduka: Στρώμα Γιόγκα PROlite

  • Τιμή: 85€
  • Χρώματα: γκρι, μπλε, μωβ, κόκκινο, κοραλλί, λιλά
  • Διαστάσεις: Μήκος 180cm x Πλάτος 61cm x Πάχος 4,7mm
Manduka PROlite Thunder

Τα στρώματα Manduka μπορεί να έχουν λίγο πιο τσιμπημένη τιμή, αλλά ξέρεις πως ό,τι αγοράσεις θα σου κρατήσει μια ζωή. H εταιρεία μάλιστα υπόσχεται να αντικαταστήσει το στρωματάκι σου δωρεάν, σε περίπτωση που αυτό αρχίσει να φθείρεται. Προτείνω αυτήν την επιλογή σε όποιον ξέρει ήδη ότι του αρέσει η γιόγκα και ήρθε η ώρα να δεσμευτεί σε ένα καλό στρωματάκι. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο στρώμα τόσο καλύτερο γίνεται.

Από τη σειρά PRO διάλεξα το PROlite γιατί είναι πιο ελαφρύ, άρα και πιο εύχρηστο στις μετακινήσεις. Αν όμως θέλεις ένα πιο παχύ στρωματάκι ή αντίθετα ένα πολύ πολύ ελαφρύ μπορείς να διαλέξεις το PRO ή το PRO travel αντίστοιχα.

QUIZ : Βρες ποιο Yoga Mat σου ταιριάζει

Κάνε Εγγραφή στο Νewsletter!!

Ας κρατήσουμε επαφή!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω και λάβε ειδοποίηση για κάθε καινούριο άρθρο που ανεβάζω.

Διαχειριζόμαστε τα δεδομένα σας υπεύθυνα. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας εδώ. Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου.